Protractor Kullanımı

Protractor Kullanımı

Protractor basitçe iğne ayarlarımızı yapabilmemiz için gerekli basit ama bir o kadar işlevsel bir ekipmandır. Farklı analog doktrisyenleri tarafından farklı prensiplere sahip onlarca protractor yapılmıştır. Hatta farklı kollara özel üretilmiş protractorlar ile çeşitlilik inanılmaz boyutlara ulaşmaktadır
Baerward tasarımı 2 noktadan kontrol edilebilir evrensel protractoru bir çok pikap kolu ayarı için yeterli olmaktadır.
Altta resimde yer alan protractor’ü bilgisayarınıza kaydedin. Daha sonra bir yazıcı vasıtası ile basarak kullanmaya başlayın. Yazıcı vasıtası ile çıkan protractoru kontrol etmek için 18cm yazan bölümü cetvel ile ölçerek kontrol ediniz. Bu bölüm tam 18cm olarak ölçülmelidir. Aksi takdirde yapacağınız ayar yanlış olacaktır.
Kullanım şekli :
“C” yazan yer milin içerisine yerleştirilir. Daha sonra uygun açı verilerek iğne kontrol edilir. İğnemizi kola taktık, iğnemizin paralelliğini öncelikle “A” yazan yerdeki çizgi yada çizgilere göre, kontrol ediyoruz. Amacımız iğnemizin dış hattının, yani kartuşun en dış kısmının “A” yazılı şemadaki çizgilere tam oturduğunu yani paralelliğini kontrol ediyoruz. Sonra kolu indirelim, “A” yazılı şemadaki kırmızı noktaya tam inmesini kontrol edelim. Eğer inmiyorsa tekrar ayarlarımızı kontrol edelim. Tam kırmızı noktaya indiğinde tekrar paralellik kontrolünü yapıyoruz. Bu ilk aşamamız idi, bu noktada tam olarak iğne vidalarımızı sıkmıyoruz.Şimdi ikinci aşamada protractorumuzu tekrar yerleştirip, bu defa kol-iğne kombinasyonumuzun “B” yazılı şemadaki uyumluluğunu kontrol ediyoruz. Yine kolumuzu indiriyoruz. İğnemizin “B” yazılı şemadaki kırmızı noktaya inip inmediğini kontrol edelim. Muhtemelen inmeyecektir. Kolumuzu tekrar ayarlıyoruz ve iğnemizin paralleliğini kontrol ediyoruz. Gerekli ayarları yaptıktan sonra, son aşamamıza geçiyoruz.Şimdi iğnemizi tekrar “A” yazılı şemaya göre, kontrol edelim. Muhtemelen ufak bir düzeltme ile optimal bulunacaktır. Bu noktada ayarımız kısa sürede bitiyor. Protractor kontrolünün ana prensipleri bunlar olsa da, diğer bir çok protraktorda da benzer bir şekilde ayar yapılır. Kısa bir alışma döneminden sonra çok rahatlıkla ayarlamalarınız yapabilirsiniz. Bu noktada mümkün olduğunca dikkatli olarak, iğneye zarar vermemeye çalışmalıyız.

Facebook Grubumuza üye olmak için link : https://www.facebook.com/groups/berkplak

İnstagram : https://www.instagram.com/berk.plak/?hl=tr

Share post: